Beszámoló az Efop-5.2.2-17-2017-00087 Transznacionális együttműködések a Jenei Tibor Misszió a művészetre nevelésre c. projektről

Tiszahát Ökológiája és Kulturális Hagyományai Közhasznú Egyesület/Kárpátalja

Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács Civil Egyesület/Kárpátalja

Írta: vitéz Máté János

Beszámoló

Tiszahát Ökológiája és Kulturális Hagyományai Közhasznú Egyesület (TÖKHKE) valamint a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács Civil Egyesület, sikeresen részt vett az EFOP-5.2.2-17-2017-00087 Transznacionális  együttműködések a Jenei Tibor Alapítvány Misszió a művészetre nevelésre című pályázatban, mint együttműködő partner. Szervezetünket az elnökségi tag néhány képviselője illetve szervezetünk vezetője vitéz Máté János képviselte. Számunkra ez a program nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kapcsolatrendszerünket és az együttműködésünket bővítsük más szervezetekkel összehangolva. Sikerült több más országokból érkező szervezetekkel, alapítványokkal találkoznunk, és megosztottuk tapasztalatainkat az adott témákban.

A műhelymunkák elősegítették a közös együttműködést, mindazokkal, akik a programokban részt vettek. A Jenei alapítvány képviselői odaadó, precíz, és lelkiismeretes munkát végeztek. Koordinálták és vezették az eseményeket. Számunkra nagy tanulság volt látni azt a precizitást, amit tapasztaltunk ebben az időszakban. A test, lélek, és szellem mindegyik része tudással, feltöltődéssel, és élménnyel gazdagodott. Azok a közös célok, melyek külön-külön mindenki az adott országban képvisel, itt egybeolvadtak, és olyan ötletekké alakultak át, melyek a jövőben segíthetik mindenki fejlődését. Sikerült összeállítanunk egy olyan koncepciót is, ahol az alap ötlet az volt, hogy ha már együtt vagyunk, hozzunk létre egy ernyőszervezetet, mely egész Kárpátmedence civil szervezeteit hozza össze, segítve a másiknak. Sikerült barátságokra szert tennünk. És a továbbiakban egy fentartható közös munkára alapozni. Ezek az események és képzések olyan erővel és összetartással bírnak, melyeket csak akkor érthetünk meg, ha részt veszünk rajta. Merem állítani, hogy itt mély munka barátságok alakultak ki, melyek a jövőben segítik a fejlődést minden adott fél számára, mert nyertes-nyertes pozícióba helyezi a partnereket.

Maradok tisztelettel:

vitéz Máté János

Tiszahát Ökológiája, és Kulturális Hagyományai Közhasznú Egyesület elnöke.

Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács Civil Egyesület elnökség tag

Nevetlenfalu, Kárpátalja, 2020. február 09.

Összegzés az Efop-5.2.2-17-2017-00087 Transznacionális együttműködések a Jenei Tibor Misszió a művészetre nevelésre c. projektről – Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület

Összegzés az Efop-5.2.2-17-2017-00087 Transznacionális együttműködések a Jenei Tibor Misszió a művészetre nevelésre c. projektről   Írta: Kanyó Anikó elnök -...