Bizalom – megmaradjon megcsalás után?

A nők és a férfiak nagy része is szembesül azzal a ténnyel, hogy bizony nem bízhatunk meg akárkiben. Ha pedig egyszer átvertek bennünket, szinte esélytelen a visszaszerzése.

Sajnos én is azok közé az emberek közé tartozom, akik vakon megbíznak szinte mindenkiben. Legyen szó egy teljesen új barátról, egy olyan emberről, akit körülbelül fél hónapja ismerek, vagy éppen egy eladóról, aki garantálja a terméke működését. Ha ez még nem lenne elég, már többször megcsaltak, ahogy több barátnőmet is, és nem egy vissza is fogadta őket a „de hát szeretem” címszóval. Ez nagyon nem jó, ennek nem így kellene lennie. Minden férfi és nő is megérdemli a második esélyt, ez tény, de a harmadik, negyedik, tizenkettedik alkalommal már nem éppen mondható mókásnak a helyzet, és az emberek egy életre elveszíthetik a bizalmukat az egész társadalom felé.

Hogy igazából lehet-e ez ellen tenni? Nagyon nem hiszem. A többszöri megbocsátás nem tesz jót egy kapcsolatnak, aki egyszer félrelépett, az többször is meg fogja csinálni (persze vannak kivételek, de ezek nagyon, de nagyon ritkák), és a szenvedő fél minden egyes alkalommal egy kicsit veszíteni fog a bizalmából, és veszíteni fog egy darabot a szeretetéből. Ezután még az örökös hazudozás, a folytonos veszekedés, és az álmatlan éjszakák is fokozzák mindkét félben (legfőképpen a szenvedő félben) a bizalom elveszítését. A szeretet, akármennyire is jó, akármennyire is szép, akármennyire is úgy gondoljuk, hogy minden nehézség ellenére kitart, nem ok azért, hogy mindent elviseljünk.

Screen-Shot-2013-08-22-at-7.51.07-AM-640x250

Egy ilyen kapcsolatból, még, ha rendkívül nehéz, akkor is ki kell lépni. Nem lehet sokáig húzni, hiszen az ember egészsége is rámehet az egészre. Ha az a mocsok szemét más nőkkel vagy más pasikkal akar állandóan ágyba bújni, akkor tegye, de benneteket hagyjon ki az életéből. Általában ilyenkor azért van egy biztos barátnő vagy egy biztos barát, hogyha valamelyik szexpartner nem akarja folytatni, vagy éppen bejön abba a kapcsolatba is egy harmadik fél, akkor bizony legyen kihez visszamennie a félrelépőnek.

Ne akarjunk lábtörlők lenni, ne bízzunk már egy olyan emberben, aki valaha az életben megbántott bennünket, aki képes volt fájdalmat okozni, aki elhagyott a legrosszabb időben. Próbáljunk ilyenkor minél több idő a barátainkkal tölteni, meséljük el a problémáinkat, kérjünk tőlük segítséget, ugyanis ez egyedül nem fog menni, akármennyire is szeretnénk. Ha úgy gondoljuk, akár pszichológiai kezelésnek is alá vethetjük magunkat, egy szubjektív vélemény nagyon sokat segíthet. Nem lesz könnyű, sőt, a bizalom visszaszerzése az emberek felé az egyik legnehezebb procedúra, de idővel mindenkinek sikerülhet. Annyi a dolgunk, hogy akarjuk, hogy megváltozzon az életünk, és akarjunk a negatív kapcsolatból kilépni.

Ráthgéber Réka

Szólj hozzá!

Read previous post:
Tényleg szükséges a nemiszerv plasztika?

Aggasztóan emelkedik a női nemi szervek esztétikai műtéteinek száma Nagy-Britanniában. Az okok közül a szakértők a pornográfia vizuális hatását hangsúlyozták....

Close