Citromos kényeztetés

A citrom az egyik legnagyszerűbb gyümölcs, hogyha regenerálódásról van szó. A magas C-vitamin tartalma miatt máris csavarjuk a teába, a limonádéba, a salátákra, kiválóan hűsít és méregtelenít.

Lássunk néhány trükköt, hogyan használhatjuk a citromot a fürdőszobában is!

1. Citromos peeling
Moss meg egy citromot jó alaposan, majd reszeld le apró lyukú reszelőn a héját, majd dörzsöld át az arcodat a lereszelt citromhéjjal, majd most le langyos vízzel. Gyönyörűen megtisztítja a bőrt.

2. Készíts citromos maszkot!
Csavard ki egy citrom levét, adj hozzá ugyanannyi tiszta vizet, mint a citrom leve, egy kiskanál mézet és egy kis aloe verát! Kend át ezzel az arcod reggel, majd langyos vízzel öblíts le! Hogyha maszkot szeretnél készíteni, keverj össze citromlevet, tejport, 1 kis mézet és néhány csepp extra szűz olíva olajt míg krémes állagú nem lesz! Tedd fel a krémet és hagyd rajta 10 percig, majd öblítsd le! A méz kiválóan feszesíti a bőrt, tápanyagai ápolják a bőrt.

DSC_1056-640x428

3. Csak egy kis citromlé!
Hogyha nincs időd pepecselni a krémekkel, egyszerűen most meg jól a citromot, vágd fel és a citrom levét cseppentsd egy vattapamacsra és töröld át vele az arcod! A szeplők fakítására ősidők ez a recept!

4. Citromos lemosó profiknak
Keverj össze 2 rész citromlevet, 3 rész glicerint, és 1 rész rumot! Dörzsöld be az arcodba! A rum és a glicerin is legyen jó minőségű!

lemon-91537_640

A citromlé kiválóan tisztítja a bőrt, és jól összehúzza a pórusokat. Használjuk hetente egyszer, és máris üdébbek leszünk. A száraz bőrűek víz helyett tehetnek tejet is a citromléhez, különösen ajánlott a kecsketej, hiszen Kleopátra is abban fürdött. Legyünk azért óvatosak, a citromlé túlzott használata fakíthatja a bőrt, pontosan ezért használják a szeplők világosítására.

Használjátok egészséggel!

Megszakítás
Mikor repüljön ki a gyerek a fészekből?

Vajon hol van az a pont, amikor a gyereknek ideje kirepülni a családi fészekből? Mennyire befolyásolják ezt a szülők? Jó-e...