Civilek segítettek a mentőállomás felújításában

Civilek és a város összefogásával korszerűsítették kétmillió forintból a gyömrői mentőállomást – közölte a polgármesteri hivatal kommunikációs referense az MTI-vel.

Hauser Antal elmondta, hogy megújult az épület homlokzata, kicseréltek a beltéri ajtókat és a belső burkolatot, új fürdőszoba épült, korszerűsítették a világítást és az elektromos rendszert, és új bútorok is kerültek mentőállomásra.

Az Országos Mentőszolgálatnak nem volt lehetősége nagyobb felújításokra az 1993-ban átadott épületen. A 80 négyzetméter alapterületű állomás, amelynek 13 tagú az állománya, két mentőautóval látja el a 24 órás szolgálatot, 42 ezer embernek, Gyömrőn kívül Mende, Maglód és Sülysáp lakóinak jelent segítséget. A korszerűsítésre a Gyömrő 2000 Kör jótékonysági bált szervezett, egymillió forintos bevétele mellé a város további egymilliót adott. A felújításban mintegy negyven gyömrői szakember vett részt önkéntesen.

MTI

Hagyományőrző Húsvét Szatmárcsekén

A húsvéti ünnepkör hagyományainak felelevenítése mellett a már szokásos főzőversennyel is várja az érdeklődőket szombattól hétfőig a XVI. Nemzetközi Cinkefőző...