Csillapítsátok mozgással a fájdalmat

A krónikus fájdalom az amerikai lakosság 47 százalékát érinti, mielőtt azonban gyógyszert szedne meg, érdemes inkább megfogadni egy fitness edző tanácsát, aki szerint a mozgás sokszor hosszabb távon hatékonyabb fájdalomcsillapító – írja a Fox News. Jill Miller fitness terapeuta jógával, tudatós korrekciós testmozgással, valamint a testtartás javításának segítésével a krónikus fájdalomban küzdők szenvedésein enyhít.

Hogyha valaki egész nap a számítógép előtt ül, elmerevednek nyaki-és gerincizmai. Ezért ezeknek az izmoknak az erősítése kulcsfontosságú. Ehhez el kell sajátítani a megfelelő ülést, nem szabad begörnyedni és folyamatosan lehajtott nyakkal gépelni.

Néhány egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlattal azonban jelentősen csökkentheti fájdalmait:

– Egy könyvet keze segítségével tegyen a nyaka mögé, majd kezeit szorítsa össze a fülei mellett tartva, majd lazítson. Ezt ismételje meg többször!

No_real_evidence_certain_diet_pills_work_2051910001_5091150_ver1.0_640_480

– A váll fájdalmainak enyhítésére fogjon egy törölközőt, szíjat vagy övet, s kinyújtott karral szorítsa lábaihoz, mintha el akarná törni azt. Könyöke és tenyere kifelé nézzen. Tartsa így erősen 30 másodpercig, majd engedje el. Ha megfelelően végezte a gyakorlatot, karjai önkéntelenül elindulnak felfelé.

– A gerinc egészségének megőrzése érdekében tegyen dereka alá egy könyvet, majd feküdjön le úgy, hogy egyik lábát a falnak támasztja, másik lábát térddel behajlítva emelje mellkasához és tartsa szorosan meg a keze segítségével. Hogyha tudja, ismételje meg a gyakorlatot kinyújtott térddel is.

A lelki feszültségek levezetője: a sírás

Nem szoktunk beszélni róla, pedig érdekes téma: a sírás a lelki feszültségek levezető módszere, melyet a jótékony mellékhatásai miatt nem...