Csoki reggelire? Naná!

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos a szervezetünk számára, hogy egészségesen kezdjük a napot, egy tápláló reggelivel. De mi van akkor, ha valami csokisat kívánunk meg a nap nyitásaként?

Akármennyire is tisztában vagyunk azzal, hogy az egészséges reggeli a szervezetünk egyik alappillére, az ember gyarló és néha a csábítás bűnébe esik. Kiindulva abból, hogy a csoki boldogsághormonokat tartalmaz, bátran kijelenthetjük, hogy néhanapján igenis megérdemeljük, hogy bizony egy-egy csokis finomsággal nyissuk a napot.
Íme, néhány tipp, hogyan ehetünk csokit reggelire anélkül, hogy a nap további részében bűntudatunk lenne.

1. Duplacsokis mogyorós muffin

Azt már tudjuk, hogy egy csoki mennyi boldogságot hordoz, de képzeljük csak el, hogy az ébredést követően mindez megduplázódik és az édes ízek egy kis mogyoróval egészülnek ki. Nem étvágygerjesztő?

2. Csokis gofri

Ha elvonatkoztatunk attól, hogy mennyire nem egészséges a napot ilyen nehéz reggelivel kezdeni, rá kell jönnünk, hogy a gofri tulajdonképpen egy megfelelő reggeli, hiszen gyorsan elkészül, és amellett hogy laktató, szinte bármilyen gyümölccsel vagy öntettel nagyon finom.

how_to_get_the_last_bits_of_nutella_out_of_the_jar_640_03

3. Csokoládés-epres müzli

A müzli tulajdonképpen egy klasszikus reggeli, tehát nem szorul magyarázatra, hogy miért is megfelelő ezzel indítani a napot. A csokival tulajdonképpen csak kissé feldobjuk az ízvilágot és szabadon engedjük azokat a bizonyos boldogsághormonokat!

4. Banános gyümölcskenyér csokival

A gyümölcskenyér is azon reggelik közé tartozik, melyet akkor is el lehet fogyasztani, ha éppen késésben vagyunk. Csak felszeleteljük és sietősen a táskánkba csúsztatjuk, hogy aztán a munkába vagy iskolába tartó úton megeszegessük.
A banán nemcsak ízletes és tápláló, de egészséges is. És mi az, ami a legjobban illik a banán ízéhez és nagyon finom? Természetesen a csokoládé!

IMG_0329[1]

5. Csokis palacsinta

Habár nálunk kevésbé, az amerikaiak körében például igen elterjedt reggeli a palacsinta. Egyszerűségét és gyorsan elkészíthetőségét tekintve ez persze érthető. Mindannyian tudjuk, hogy a kakaóporral töltött palacsinta mennyire ízletes, de mi történik akkor, ha a tésztájába keverünk felolvasztott csokoládét?

6. Nutellával töltött francia pirítós

Végezetül egy igazi ínyencség. Bár a Nutella sokak szerint kiskanállal és egy kedvenc filmmel a legjobb párosítás, lássuk be, egy jó ropogós pirítósra kenve is igen ínycsiklandozón hangzik. Képzeljük csak el, hogy két pirítós közé vastag réteg Nutellát kenünk és a csokibomba mellé epret vagy banánt eszünk. Egészséges, ízletes és laktató!

Otthoni bőrradírozás titkai

Mindent a bőrradírozásról: a bőrradírnak nemcsak vérkeringést segítő jótékony hatása van, de eltávolítja a hámsejteket, ezzel segítve a sejtmegújulást, hogy...