Egészségnap a Rippel fivérekkel

Az egészséges táplálkozásról, az elhízás káros hatásairól és annak lelki okairól is beszélgettek a 15. kerületi Dózsa György Gimnáziumban és Táncművészeti szakközépiskolában egy egészségnap keretein belül a Rippel fivérek, a jelen lévő pszichológusok és az iskola tanulói.

Az egészségnapon szájhigiéniával, az egészséges táplálkozással, a tiszta ivóvíz fogyasztásának fontosságával, az egészséges, mozgással teli életmóddal, az elhízás káros fiziológiai és lelki hatásaival kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg a résztvevő diákok, akik közel 40-en voltak kíváncsiak erre.

IMG_1446

A programok könnyebben fogyaszthatóvá tételéhez egy közös főzést is szerveztek a Rippel fivérek, akik egy rövid bemutató után együtt ettek az egészséges ételekből a fiatalokkal.

IMG_1577

A résztvevőknek lehetőségük nyílt feltenni kérdéseket a jelen lévő szakemberek felé, többen éltek is a lehetőséggel, és volt, aki inkább anonim maradt a kérdéseit illetően.

A pszichológusok szívesen válaszoltak más, a korosztályt foglalkoztató fontos kérdésekre is.

IMG_1623

Nem csak az egészséges táplálkozás volt terítéken, hanem a mozgásszegény életmód is. A Rippel fivérek egy könnyed csapatépítéssel demonstrálták a fiataloknak, hogy egy fél órás mozgás mindenki napjába belefér, legyen bármilyen sok a tanulnivaló.

IMG_1608

Készült a Jenei Tibor Közhasznú Alapítvány támogatásával.

Nemzetközi konyhakerti nap

Magyarországon másodszor rendeznek programokat a nemzetközi konyhakerti naphoz kapcsolódva: a Városi Kertek Egyesület mind a négy kertje megnyitja kapuit és...