Felszabadító mozgás

Sokan beszélnek a rendszeres testmozgás fontosságáról és jótékony hatásairól, de mindig szervezetünkre helyezve a hangsúlyt. Mindemellett lelkünk segítésére is megfelelő gyógyír. Nem hiába mondják a mozgás felszabadít.

Ha túl sok a stressz és a megoldatlan probléma egy kiadós futás alkalmával levezethetjük felesleges energiáinkat, kikapcsolhatjuk agyunkat. Zene kíséretében még hatásosabb lehet. Ellenben ha pont az ellenkezőjét szeretnénk, zene kikapcsol és egy nyugodt erdei futás, sétával levezetve szintén csodákra képes.

Közeleg a tavasz, lassan a biciklik is előkerülhetnek, ami még nagyobb szabadságot ad és olyan tájakra is ellátogathatunk edzés közben, amit futva nem tudnánk megközelíteni. Személy szerint egy kiadós biciklizést zenei aláfestéssel ötvözve értékelek a legjobban, mert ilyenkor tényleg mi szabjuk meg határainkat.

Ha valaki a csoportos mozgásformákat kedveli, rengeteg fitneszterem szolgáltat különböző zenés, táncos aerobic, vagy akár erősítő edzéseket. Mindemellett egyre elterjedtebbek a női edzőtermek, ahol nyugodt kondizásra is lehetőség van, ha valaki nem férfiak szeme láttára szeretne izzadságos kemény munkát végezni. Természetesen, aki az otthoni mozgást preferálja a kevés idő, vagy a költséges óradíjak miatt, nekik számtalan neten elérhető hasznosabbnál hasznosabb, naponta pár percet igénybe vevő videó áll rendelkezésükre.

exercise640-640x300

Ezeket bátran lehet ötvözni a hétköznapokban, a változatosság kedvéért különösen. Ha hetente csak egyszer csináljunk három edzéstípusból bármelyiket, már elmondhatjuk, hogy tettünk testünk és lelkünk egészségéért is.

Amíg nem próbáljuk, nem tudjuk, de a mozgás olyan energiákat mozgósít bennünk, amelyek felszabadítanak és talán kicsit könnyebbé teszik a mindennapokat. Mindezek mellett természetesen a helyes táplálkozásra is figyelmet kell fordítani, ha valaki eredményes szeretne lenni. A mozgás már önmagában is csoda, hisz közérzetünk mindenféleképpen sokkal jobb lesz tőle.

Tavasz közeledtével minden nőnek megfordul a fejében, hogy ideje lenne elkezdeni formálni alakunkat a nyári bikini szezonra való tekintettel. Ez szintén ösztönző erő lehet, a testi- lelki megújulás mellett. Ilyenkor még van idő eltűntetni a téli lustaság és fásultság testünkön keletkezett nyomait. Ha most még nem is érezzük, a lassan, de biztosan megérkező tavaszi napsütés és tavaszi hangulat biztos, hogy jótékonyan fog hatni motiváltságunkra.Ezért Csajok akaraterővel elő, csak a kezdet nehéz, pár hét múlva pedig azon fogunk gondolkodni, eddig hogy bírtuk ki ennyi pozitív energia nélkül.

Károsítja a gyerekek artériáit a passzív dohányzás

A passzív dohányzás maradandó károkat okoz a gyerekek artériáiban, idejekorán öregítve a vérereiket - állapították meg ausztrál szakemberek. A European...