Fülesbaglyok a Kőrös-Maros Nemzeti Parkban

Réti fülesbaglyok ezrei érkeztek a Körös-Maros Nemzeti Park nagyobb pusztafoltjaira. A jelenleg fészket rakó, nappal is repülő kistestű madarak páratlan természeti élményt nyújtanak – tájékoztatta a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója az MTI-t.

Tirják László elmondta: a fokozottan védett madárfaj általában Észak-Európában rak fészket és neveli fel utódait, ezért rendkívüli jelenségnek számít a baglyok “inváziószerű” megjelenése fészekrakás idején az alföldi pusztákon. Hozzátette: a ragadozó madarak vélhetően azért vonultak délebbre, mert az enyhe tél miatt elszaporodtak a kisemlős állatok – pockok és güzüegerek -, amelyek a réti fülesbaglyok fő táplálékforrásai.
640px-Northern_White-faced_Owl

“A kistestű ragadozó madarakat szinte minden nagyobb pusztafolton meg lehet figyelni, amint fészekrakás közben csaponganak a háborítatlan gyepfelületekre rakott költőhelyeik felett. A galambnál kissé nagyobb testű barna fülesek lenyűgöző látványt nyújtanak csendes, lassú repülésükkel” – tette hozzá az igazgató.

MTI

Pszichiátriai kezelés alatt a Ford Hood-i álmokfutó

Pszichiátriai kezelés alatt állt az a katona, aki a texasi Fort Hood támaszponton három  bajtársával végzett és 16-ot megsebesített, mielőtt maga...