Gyerekkori elhízás

A szülők etetési, étkezési és mozgási szokásai később befolyásolhatják gyermekük elhízását – mutatott rá egy tanulmány, amelynek keretében nyolcszáz, alacsony jövedelmű család nevelési szokásait elemezték és amelyről a Fox News számol be.

Az elhízással összefüggésben lévő következő étkezési szokásokat vettek szemügyre: a szilárd ételek 4 hónapos kor előtti bevezetése, a kisbabák cumisüveggel történő ágyba fektetése, síráskor a csecsemők etetése. Korábbi kutatások emellett összefüggést találtak a tévénézés és az elhízás között.

KNXV_Fat_kid_20130920202751_640_480_1379751388673_955119_ver1.0_640_480

Mivel a tanulmány azt állapította meg, hogy a gyerekek 90 százaléka néz rendszeresen tévét, ami azt jelenti, hogy az elhízás megelőzését már ebben a korban el kellene kezdeni.

A későbbi betegségek rizikóját talán nem is kell megemlíteni. A gyerekkori elhízás ugyanis később növeli a cukorbetegség, a szívbetegség, a stroke és bizonyos rákfajták kialakulásának kockázatát.

Facebook:

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Megszakítás
Read previous post:
Jógával a tökéletes együttlétért

Aki rendszeresen edzi testét, annak a szexuális élete is jobb, ez tény. A testmozgás formálja az alakot és növeli az...

Close