Hamarosan elkezdődik a betegellátás Szegeden

A betegellátás folyamatosságának fenntartása mellett elkezdődik az osztályok beköltözése a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) uniós támogatással épült új, 265 ágyas klinikai tömbjébe – közölte Tapasztó Sándor projektmenedzser Szerdán a Tisza-parti városban.

A szakember a 14,5 milliárd forintos összköltségvetésű beruházásról tartott sajtótájékoztatón elmondta, a 21,5 ezer négyzetméteres, ötszintes, 265 ágyas klinikai tömb műszaki átadás-átvétele már 2013 végén megtörtént, és az elmúlt hónapokban az épület megkapta a használatbavételi engedélyt is. A különböző osztályok beköltözése összehangoltan, szakaszosan zajlik. Elsőként, június második felében a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt nyolc műtőt kezdik elhasználni, és ezt követően elindul a szomszédos 410 ágyas klinikai tömb hat műtőjének felújítása is. Az év végére összesen tizennégy egyenrangú műtője lesz a magkórháznak – tudatta a projektmenedzser.

312069265_640

Tapasztó Sándor elmondta, az egészségügyi fejlesztés részeként a korszerű gyógyító, betegellátó eszközök beszerzésének nagyobb része már megtörtént, egyedül a központi sterilizáló kialakítása van már csak hátra. Jelenleg zajlik a 410 ágyas klinikai tömb kórtermeinek korszerűsítésesre vonatkozó közbeszerzés előkészítése, így amikor e fejlesztési elem is megkapja a végleges uniós jóváhagyást, elindulhat a kivitelezés – tudatta a szakember.

Molnár Zsolt, az SZTE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetője közölte, a fejlesztés eredményeként az egyetem jelenleg 27 ágyon, négy, szétszórt részlegen működő intenzív osztályai egy helyre kerülnek. Az országban egyedülálló módon – a gyermekeket leszámítva – a teljes intenzív ellátás egy osztályon zajlik majd. A beruházás részeként a ma elérhető legkorszerűbb eszközöket sikerült megvásárolni. Azzal pedig, hogy az intenzív osztály a sürgősségi betegellátással egy épületbe kerül, az egységes szemléletű, betegközpontú ellátás javul – hangsúlyozta a professzor.

MTI

Facebook:

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Skip to content
Read previous post:
Kifogásolhatóak a tolnai vízminták

Az idei hatósági vizsgálatokon vett ivóvízminták több mint fele kifogásolható volt mikrobiológiai szempontból Tolna megyében, ahol egy településen az arzén-,...

Close