Imádjuk az olasz pizzát!

A világ legnépszerűbb étele napjainkban a pizza. Ahány étterem annyi félével találkozhatunk, nem beszélve az országonként is eltérő elkészítési módokkal. Íme egy könnyen elkészíthető finom recept.

Rengeteg történetet olvashatunk, vajon honnan származhat, milyen legendák keringenek első elkészítése körül. Egy biztos, napjainkban már otthon is könnyen elkészíthetjük sokak kedvenc ételét.

Az alábbiakban egy eredeti olasz pizza tészta receptet osztunk meg, ami garantáltan jó vendégváró, de akár egy zsúfolt nap után is könnyen és gyorsan elkészíthető vacsora.

Nem kell hozzá más, mint:
– 3 dl víz
– 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
– 500 g liszt
– fél kocka élesztő
– 1 kávéskanál cukor
– 1 kávéskanál só

1. Langyos vízben összekeverjük az olíva olajat és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt néhány percig hagyjuk állni, hogy felfusson. (Le is takarhatjuk a gyorsabb eredmény érdekében.)

2. A lisztet és a sót szitáljuk bele egy nagyobb edénybe, majd a közepébe formázzunk egy lyukat, amibe az élesztős vizet öntjük.

3. Ha az élesztős víz felfutott, öntsük a lisztes edény közepébe majd óvatosan dolgozzuk össze amíg a tészta teljesen sima nem lesz.

lox-pizza-640

4. Utolsó lépésként egy nagy tálat kenjünk ki extra szűz olíva olajjal és helyezzük bele a simára dolgozott pizza tésztát. A tálat takarjuk le, majd hagyjuk kelni legalább egy órán keresztül.

Egy óra elteltével, mikor körülbelül duplájára dagadt a tésztánk, liszttel megszórt felületen kezdjük el tetszés szerinti vastagságra és formára gyúrni. Célszerű a tésztát kettéválasztani, ugyanis a receptünk két személyre szól, tehát bőven ki fog jönni belőle kettő normál méretű pizza.
Ha nem szeretnénk mind a kettőt egyszerre elkészíteni, pár napig hűtőben is tárolható, ezután már csak gyúrni és ízesíteni kell.

Ha megfelelő méretűre és vastagságúra gyúrtuk a tésztánkat jöhet a pizza szósz és a feltétek.

Ezek tetszés szerint adagolhatók.
A legalapvetőbb hozzávalók egy olaszos pizzához:
– sűrített paradicsom (körkörösen oszlassuk el a tésztán)
– olíva olaj
– oregánó (szórjuk tele, tetszés szerinti mennyiséggel)
– mozzarella (levét nyomkodjuk ki, majd széttépkedve tegyük a pizza alapra)
A sütőben sülnek össze az ízek, amely a valódi pizza szósz megfelelője lesz.

Ezeken felül használhatunk: bazsalikomot, kakukkfüvet, olíva bogyót, sonkát, pepperonit, hagymát, sajtot, kukoricát, gombát.

Tetszés szerint bármivel ízesíthetjük, csak a fantázia szab határt, hisz már rég nagy hagyománya van a gyümölccsel ízesített pizzáknak is, mint például a hawaii- ananászos pizza. Tehát bátran kísérletezhetünk a konyhában, ez a recept csak egy alapot ad az olasz ízek világához, mely egyszerű és nagyszerű.

Az emberi kapcsolatok változása

Az emberi kapcsolatok az évszázadok folyamán változtak. Minden évtizedeknek megvolt az akkori trendje, szokása és furcsasága. Az ősemberek ösztönlények voltak....