Jövő Bajnokai program

Bár már héthónapos a hazai úszósportban a Jövő Bajnokai program, a felmérők sorozatában mégis premier volt szombaton: a kiemelt eseményeken első ízben versengtek a fiatalok nyitott uszodában Szegeden, ahol a helyi úszóklub centenáriumát is megünnepelték.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Nagy Attila, a száz éve alapított Szegedi Úszó Egylet elnöke megköszönte a Magyar Úszó Szövetség támogatását, s azt mondta: a Jövő Bajnokai program keretében kapott összegek fantasztikus távlatokat nyitottak a szegedi úszóklub életében. A helyiek büszkék az első száz évre, de megítélésük szerint a második száz még eredményesebb lehet, különösen a Gellért Gábor vezetőedző által irányított, új alapokra helyezett szakmai programnak köszönhetően.

041812_dcl_swimming_640

Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya szintén megemlítette, hogy Szeged rendkívül sokat adott már a magyar úszósportnak, és a folytatás is fényesnek ígérkezik, hiszen mind a klub, mind a Bán Sándor vezette dél-alföldi úszórégió igen tehetséges versenyzőket vonultat fel az utóbbi időszakban.

Czene Attila, aki innen indulva lett olimpiai bajnok, a létesítményfejlesztés fontosságáról beszélt. Elmondása szerint ő annak idején azért kezdett el úszni, mert akkor készült el a szegedi uszoda. Ezért is lényeges, hogy a városban felépüljön az oly régóta áhított fedett létesítmény – tette hozzá Czene Attila.

MTI

Megszakítás
Emelkedik a pollenkoncentráció

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a következő napokban, ahogy melegszik az idő, a pollenkoncentráció emelkedésére lehet számítani - közölte...