Kábítószerfüggő kínai fiatalok

A huszonöt év alattiak adják a kínai kábítószer-fogyasztók több mint kétmilliós táborának többségét.

2012-ben a kábítószerfüggőknek több mint a fele volt fiatalkorú, köztük közép-, sőt, általános iskolások is megtalálhatók – számolt be Li Kuo-csing, az illetékes hivatal munkatársa.
Pekingi tájékoztatóján az is kiderült, hogy a metamfetamin szintetikus szer használóinak száma 2008-hoz képest csaknem 15 százalékkal bővült. Ők adják a többséget, becslések szerint arányuk 73 százalékot tesz ki, míg a fiatalok körében meghaladja a 86 százalékot.

654327-cocaine-1388742136-569-640x480
A közbiztonsági minisztérium adatai szerint a regisztrált kábítószer-fogyasztók száma meghaladja a 2,14 milliót. 83,6 százalékuk férfi.
A kínai törvények rendkívül szigorúan büntetik a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket. Ötven gramm, vagy annál nagyobb mennyiségű heroin csempészése, szállítása, értékesítése és gyártása például 15 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, de akár halállal is büntethető.

Facebook:

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Skip to content
Read previous post:
Boldog nyugdíjas évek

Egy közvélemény-kutatás szerint a magyarok a nyugdíjas éveiket családjukkal, jó egészségben, illetve utazással szeretnék tölteni, lemondanának káros szenvedélyükről, és egy...

Close