Kábítószerfüggő kínai fiatalok

A huszonöt év alattiak adják a kínai kábítószer-fogyasztók több mint kétmilliós táborának többségét.

2012-ben a kábítószerfüggőknek több mint a fele volt fiatalkorú, köztük közép-, sőt, általános iskolások is megtalálhatók – számolt be Li Kuo-csing, az illetékes hivatal munkatársa.
Pekingi tájékoztatóján az is kiderült, hogy a metamfetamin szintetikus szer használóinak száma 2008-hoz képest csaknem 15 százalékkal bővült. Ők adják a többséget, becslések szerint arányuk 73 százalékot tesz ki, míg a fiatalok körében meghaladja a 86 százalékot.

654327-cocaine-1388742136-569-640x480
A közbiztonsági minisztérium adatai szerint a regisztrált kábítószer-fogyasztók száma meghaladja a 2,14 milliót. 83,6 százalékuk férfi.
A kínai törvények rendkívül szigorúan büntetik a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket. Ötven gramm, vagy annál nagyobb mennyiségű heroin csempészése, szállítása, értékesítése és gyártása például 15 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, de akár halállal is büntethető.

Szólj hozzá!

Read previous post:
Boldog nyugdíjas évek

Egy közvélemény-kutatás szerint a magyarok a nyugdíjas éveiket családjukkal, jó egészségben, illetve utazással szeretnék tölteni, lemondanának káros szenvedélyükről, és egy...

Close