Kulcs a szívedhez – szekszárdi bórkóstoló

Szekszárdi – Kulcs a szívedhez elnevezéssel mutatkozik be közös kóstolóval húsz szekszárdi borászat és egy pálinkaház május 23-án a budapesti Corinthia Hotel átriumában.

A nemzetközi bortrendek alakulásával párhuzamosan az utóbbi években Magyarországon is egyre keresettebbek a könnyen fogyasztható, gyümölcsösségükkel hódító vörösborok; ennek a fogyasztói szemléletnek jelentős szerepe van a szekszárdi borok növekvő népszerűségében – emlékeztetnek az MTI-hez eljuttatott közleményükben a kóstoló szervezői. Mint közölték, a nyolcéves hagyománnyal bíró, tavasz végi fővárosi borkóstolónak a szekszárdi borászok idén éppen ezért adtak új nevet, utalva Hamvas Béla soraira is, aki A bor filozófiája című könyvében a szekszárdi borokat “nőbornak” nevezte, egy huszonhét-huszonnyolc éves, ereje és szépsége teljében lévő asszonyhoz hasonlítva azokat.

wine_1393548947190_3172510_ver1.0_640_480

A helyi pincészetek az érvényesülés lehetőségét a borvidék klimatikus és földrajzi adottságai mellett abban látják, hogy a szőlőből származó gyümölcsös illatokat és ízeket középpontba állító borokat készítenek; nem véletlen, hogy Szekszárd egyediségét elsősorban a kadarkán, a kékfrankoson és a bikavéren keresztül látják megmutathatónak. A szakértők szerint ugyanakkor a szekszárdi borászok munkájának köszönhetően egyre világosabban rajzolódik ki a legfontosabb helyi dűlők, például az Iván-völgy, a Baranya-völgy, a Porkoláb-völgy, a Szeleshát vagy a Görögszó karaktere is. Mindezt a vezető szekszárdi pincék a borvidék kínálatát felvonultató borbemutató keretei között kívánják bizonyítani a budapesti közönségnek. A Bodri Pincészet, Dúzsi Tamás Pincéje, az Eszterbauer Borászat, a Fekete Borpince, a Ferger Módos Borászat, a Fritz Pincészet, a Heimann Családi Birtok, a Mészáros Borház, a Németh János Pincészet, a Remete Bor, a Schieber Pincészet, a Sebestyén Pince, a Szeleshát Szőlőbirtok, a Szent Gaál Pincészet, a Takler Pince, a Tüske Pince, a Tűzkő Birtok, a Twickel Szőlőbirtok, a Vesztergombi Pince, a Vida Családi Borbirtok, valamint a Brill Pálinkaház kínálatából három-három olyan tételt kínálnak május 23-án, amelyek a legjobban képviselik azt, amit a szekszárdi borvidékről gondolnak. A jegyvásárlással és a rendezvénnyel kapcsolatban a www.kulcsaszivedhez.hu holnapon találhatók részletes információk.

MTI

Eltörlik a cölibátust?

Levélben fordult a katolikus egyházfőhöz huszonhat olaszországi nő azzal a kéréssel, hogy engedélyezze, hogy az általuk szeretett papok elvehessék őket...