Magány = halál?

Idősebb felnőtteknél a magány 14 százalékkal megnöveli a korábbi halálozás kockázatát – számol be egy kutatásról a Fox News, amelynek keretében 2100, 55 évnél idősebb felnőtt adatait elemezték.

A kutatók megállapították, hogy a magány majdnem olyan magas korai halálozási rizikófaktor volt, mint az alacsony gazdasági-társadalmi státusz, miután egy korábbi vizsgálat során azt találták, hogy a szegénység 19 százalékkal növeli a korai halálozás kockázatát.

280424559_640

A magány nemcsak boldogtalanságot okoz, de egészségügyileg sem biztonságos – vélik a szakértők, akik részben azzal magyarázzák az eredményeket, hogy az aki egyedül van, kevésbé törődik az egészségével, ritkábban megy el orvoshoz.

A magányt emellett összefüggésbe hozták a kevesebb és rosszabb minőségű alvással, a magas vérnyomással, megemelkedett kortizol (stresszhormon) szinttel és a depresszióval. Mindezek pedig felgyorsítják az öregedés folyamatát.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Skip to content
Read previous post:
Miért imádjuk a fahéjat?

Többségünknek a fahéjról a nagymama kedvenc süteménye és a karácsonyi ünnepi hangulat jut eszébe, pedig a fahéj rendkívül sokoldalú. Számos...

Close