Mennyei csokis kalács

A fánkok ideje már lassan lejár, a muffint és a macaront pedig még mindenki egy kicsit megunta. Miért ne nyúlnátok vissza a jó öreg kalács receptjéhez, és turbóznátok fel egy kicsit?

Tésztához:

–          1 kg liszt

–          5 tojássárgája

–          10 dkg porcukor

–          5 dl tej

–          4 evőkanál étolaj

–          5 dkg élesztő

–          1 evőkanál kristálycukor

–          1 csomag sütőpor

–          csipet só

Töltelékhez:

–          25 dkg margarin

–          20 dkg porcukor

–          4 evőkanál kakaó

Kenéshez:

–          1 tojás

–          5 dkg olvasztott margarin

Apple-Honey-Challah-2-640x480

Elkészítése:

A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. A tésztát alaposan összedolgozzuk, és fél órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval, robotgép segítségével habosra keverjük. Ha megkelt a tésztát hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. A kész rudakat kettesével összefonjuk. Kikent tepsibe tesszük a három kalácsot. Lekenjük tojással és még fél órát meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt a tészta szép barnára sütjük.

Jó étvágyat!

Facebook:

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Skip to content
Read previous post:
Ricotta és spenót a lasagne-ba? Próbáljátok ki!

Sokan a lasagne-t csak paradicsomosan és húsosan ismerik. Azonban a vegetáriánusok már felfedezték azt, hogy a lasagne hús nélkül is...

Close