Mennyei házi pizzás csiga

A család kedvence lesz, ezt garantáljuk! Hétvégén lesz időd, próbáld ki!

Tésztához:

·         50 dkg liszt

·         1 csapott kiskanál cukor

·         4 dl tej

·         2,5 dkg élesztő

·         1 evőkanál só

·         2 evőkanál olaj (én olívát használok)

 

Töltelékhez:

·         3 evőkanál sűrített paradicsom

·         1 fej vöröshagyma apróra vágva

·         2 gerezd fokhagyma

·         1 kiskanál oregánó

·         1 kiskanál bazsalikom

·         csipet cukor

·         1 evőkanál olívaolaj

·         só

·         bors

·         30 dkg sajt (tetszés szerint ki milyennel szereti)

·         mehet bele még sonka kockázva vagy szalámi esetleg bacon

P1090219

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és elkeverjük, ezt hagyjuk állni pár percig. Ha felhabosodott, akkor elkeverjük a többi hozzávalóval és simára dagasztjuk. 1 órán át letakarva hagyjuk, langyos helyen.

A töltelékhez az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, 1 perc múlva hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és a vizet. Fűszerezzük, majd összeforraljuk és hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát két részre vágjuk és mindkét részt 1 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a szósszal és feltekerjük. Éles késsel kb. 2 ujjnyi szeleteket vágunk.

Minden tekercs tetejét megkenjük tojással és sajtot szórunk rá. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és közepes fokozaton 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Read previous post:
Díszítsétek rózsával a muffint!

A muffin sütés a megfelelő alaptésztával nem is olyan nehéz feladat. A receptet a különleges hozzávalókkal lehet igazán megbolondítani. Süssünk...

Close