A család kedvence lesz, ezt garantáljuk! Hétvégén lesz időd, próbáld ki!
Tésztához:
· 50 dkg liszt
· 1 csapott kiskanál cukor
· 4 dl tej
· 2,5 dkg élesztő
· 1 evőkanál só
· 2 evőkanál olaj (én olívát használok)
Töltelékhez:
· 3 evőkanál sűrített paradicsom
· 1 fej vöröshagyma apróra vágva
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 kiskanál oregánó
· 1 kiskanál bazsalikom
· csipet cukor
· 1 evőkanál olívaolaj
· só
· bors
· 30 dkg sajt (tetszés szerint ki milyennel szereti)
· mehet bele még sonka kockázva vagy szalámi esetleg bacon
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és elkeverjük, ezt hagyjuk állni pár percig. Ha felhabosodott, akkor elkeverjük a többi hozzávalóval és simára dagasztjuk. 1 órán át letakarva hagyjuk, langyos helyen.
A töltelékhez az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, 1 perc múlva hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és a vizet. Fűszerezzük, majd összeforraljuk és hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát két részre vágjuk és mindkét részt 1 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a szósszal és feltekerjük. Éles késsel kb. 2 ujjnyi szeleteket vágunk.
Minden tekercs tetejét megkenjük tojással és sajtot szórunk rá. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és közepes fokozaton 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!