Miért imádjuk a fahéjat?

Többségünknek a fahéjról a nagymama kedvenc süteménye és a karácsonyi ünnepi hangulat jut eszébe, pedig a fahéj rendkívül sokoldalú. Számos problémát lehet vele orvosolni és rengeteg pozitív hatása van a szervezte.

A fahéj az egyik legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövények egyike. Az orvostudomány régóta ismeri emésztésjavító, hangulatfokozó és antioxidáns hatását. Ezen kívül csökkenti a káros LDL koleszterinszintet és a vércukorszintet is.

A fahéjban található magas fenol szintnek köszönhetően gyulladáscsökkentő és öregedést késleltető hatása is van.

Természetgyógyászok folyamatosan kutatják ezt a fűszernövényt és jótékony hatásait. Annyi azonban biztos, hogy minél többet kell belőle fogyasztani, mert nagyon egészséges! A hideg őszi napok beköszöntével használjuk ki jótékony hatásait.

Cinnamon-Sleigh-480x640

Fahéj tea

Hozzávalók:

– víz

– fekete tea

– fahéj rúd

– cukor

Elkészítése:

A szokásosnál erősebb teát főzünk, de a levelek közé kis darab fahéj rudat is teszünk. A teát hagyjuk állni legalább 10 percig, csak utána szűrjük le. Cukorral ízesítjük.

Szólj hozzá!

Read previous post:
Téli arc – és hajápolás

A tél ízei nemcsak a süteményekben, és a menüben ízletesek, hanem szépségünk ápolói is! Kellemest a hasznossal - bizonyos gyümölcsök és...

Close