Milyen a hasznos szabadidő-eltöltés?

A sportolás és a szünidő tartalmas eltöltésének fontosságára hívja fel a fiatalok figyelmét a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) és a CBA Kft. közös rajzpályázatával, amelyre az óvodás és általános iskolás korú gyerekek saját sportélményeiket megörökítő munkáit várják.

A bűnmegelőzés fontos területe a hasznos szabadidő-eltöltés megteremtése, hiszen a csellengő, céltalan gyermek könnyebben válhat számára káros cselekmények részesévé – hangsúlyozta Garamvölgyi László, az NBT kommunikációs igazgatója a pályázat meghirdetésekor tartott sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten. A Legyen a sport a szenvedélyed! jelmondattal kiírt pályázatra rajzokat, festményeket, kollázst, montázst vagy mozaikképeket készíthetnek a gyerekek, a pályaműveket iskolakezdéskor várják a kiírók.

kids-playing-soccer1

A sportolással összefüggésben olyan mikrokörnyezet alakulhat ki a gyerekek körül, amely stabilitást biztosít számukra, segítheti magabiztosságuk erősödését, és így a sport közvetve valódi védelmi funkciót tölthet be a fiatalok életében. Ez nemcsak az áldozattá válás elkerülését jelentheti, hanem megelőzheti azt is, hogy felnőve bűnelkövető legyen belőlük – hangozott el. A felhívásra óvodás, alsó és felső tagozatosok munkáit várják, korcsoportonként az első három helyezettet díjazzák majd. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkársága azokat az iskolákat külön jutalmazza, amelyek diákjai a legnagyobb számban neveznek a pályázatra.

MTI

Facebook:

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Megszakítás
Read previous post:
62 ezer elhagyott gyermek Romániában

Csaknem 62 ezer elhagyott vagy árva gyermek él állami gondozásban Romániában, az utóbbi három évben pedig kevesebb mint kétezer gyermeket...

Close