Mivel ütik fel a drogokat?

Nagyon kevés tiszta mennyiségű drog jut ki az utcákra. A dílerek rengeteg olyan anyagot használnak, amelyekkel több gramm kábítószert tudnak tovább adni.

A legtöbb drog már akkor szennyeződik valamennyire, amikor elkészül. Thaiföldön lehet a legtisztábban heroinhoz jutni, itt 98%-os tisztaságú fehér heroint árulnak az utcákon. Az afgán heroin már kissé barnás, de még mindig 70%-ban tartalmazza az eredeti anyagot, míg az európai nagyvárosok utcáira már csak 30-40%-os tisztaságú heroin jut.

Városi legenda, hogy a heroint krétaporral és liszttel ütik fel, hiszen ez a két anyag jóval fehérebb, mint a már Európába kerülő heroin. Legtöbbször cukorral, koffeinnel és paracetamollal szokták felütni, ezeket a használók nagyon ritkán szúrják ki, azonban több haláleset is fűződik a rosszul elvegyített anyagokhoz.

21091-hashishafp-1392976557-196-640x480

Legdurvábban talán a kannabiszt ütik fel, ezt akár alumíniummal, ólommal, vagy akár üvegdarabokkal (!) is keverhetik. A metanfetamint és az anfetamint általában koffeinnel és cukorral, míg a kokaint akár lidokainnal is felüthetik. Az utcai kokain felütő anyagai gyakran okozhatnak fejfájást és hányingert, azonban ritkán kevernek mérgeket a drogokhoz, hiszen azok már magukban is elég kárt okoznak a szervezetben.

Ráthgéber Réka

Készült a Jenei Tibor Közhasznú Alapítvány támogatásával.

Csillapítsátok mozgással a fájdalmat

A krónikus fájdalom az amerikai lakosság 47 százalékát érinti, mielőtt azonban gyógyszert szedne meg, érdemes inkább megfogadni egy fitness edző...