Mobil alkalmazás kismamáknak

Mobiltelefonos alkalmazás indult várandós kismamák számára a magzati élet fejlődésének nyomon követésére. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatta.

Az ingyenesen letölthető szoftver segítségével egyebek mellett életmódtippeket kaphatnak a kismamák a táplálkozástól az oltásokon át a szépségápolásig, de akár a hivatalos ügyeik intézésével kapcsolatban is tájékozódhatnak. Az alkalmazás letölthető mobiltelefonokra, de a www.edeskisbabam.hu oldalon is elérhető. Az Édes Kisbabám elnevezésű alkalmazást elindító cég ügyvezetője, Fejérdy Zsófia az MTI-nek arról beszélt, hogy az (1980 és 1995 között született) úgynevezett “Y generáció” az az új típusú nemzedék, amelynek tagjai napjainkban válnak szülővé.

703529-pregnantwomanAFP-1399067528-572-640x480

Mint mondta, ők azok, akik az információfogyasztás megváltozott kultúrája, azaz az innovatív kommunikációs eszközök és felületek használata miatt egyre kevesebb személyes kapcsolatot létesítenek, ezért készítettek a kismamák számára bárhonnan elérhető szolgáltatást. Közölte, az alkalmazás már a fogantatás után “megfogja az édesanya kezét”, és hasznos információival, interaktív felületeivel a várandósságtól a születésig, majd később egészen a kisgyermek egyéves koráig kíséri, segíti, támogatja a családot. Legfőbb előnye, hogy mindig kéznél van, és tematizált olvasnivalóit elismert szakértők, orvosok és szülésznők, dietetikusok írták – fűzte hozzá.

MTI

Mentőhajóval várják a riasztásokat a vízi mentők

Növekszik az igény a professzionális vízimentők iránt, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) több mint ötven balatoni strandon teljesít majd szolgálatot,...