Öt jel, hogy túlzásba viszed a fogyókúrát

Az egészséges táplálkozást és fogyókúrát is túlzásba lehet vinni, ami mind fizikálisan, mind szellemileg rossz hatással lehet és negatívan befolyásolja az életminőséget.

ID-10042492 (400x300)

Megszállottan méred magad

A súly napról napra vagy akár óráról órára történő ingadozása teljesen normális, hiszen amikor mérlegre állsz, nemcsak az izmok és a zsír tömege, de a folyadéké és a még nem megemésztődött ételeké is meglátszik. Amennyiben edzeni jársz, az izmok erősödése még akár súlygyarapodást is hozhat, s lehet, hogy kinézetre, centire karcsúbb a derekad, de az a mérlegen mutatott számon nem látszik meg. Éppen ezért a súly önmagában nem sokat mond.

Titokban tartod a diétát

A kritikák, negatív megítélések elkerülése végett nem beszélsz fogyókúrádról, viszont túlzásba viszed azt. Ne feledd, a túlzott koplalásnak olyan negatív hatásai lehetnek, mint a fáradtság, az ingerlékenység, a levertség, az alvászavar, a gyenge immunrendszer. Sokkal több kárt csinálsz, mint hasznot, hogyha folyton éhezteted magad, igyekszel egészségesen, de kevésbé táplálóan étkezni.

Súlyod és táplálkozási szokásod határozza meg önbecsülésed

Ennek jele, hogy félsz elmondani másoknak, mit ettél egy nap. Elképzelhető, hogy túlságosan szigorú diétát tartasz, ami éhezéssel jár, emiatt pedig nemhogy fogysz, egy-két kilót fel is szedhetsz.

Állandóan a súlyodon és étrendeden jár az eszed

Megszállottsághoz vezethet a folytonos kalóriabevitel számolása, jegyzetelése és az állandó mérlegelés. Amennyiben folyton a súlyod miatt aggódsz, egészséged háttérbe szorulhat. Étkezz kiegyensúlyozottan és rendszeresen: egyél sok zöldséget, sovány fehérjét, egészséges zsírokat, és csak nagyon keveset a ‘jó’ szénhidrátokból.

A diéta távol tart családodtól és barátaidtól

Amikor a fogyókúrázási szenvedély felülmúlja a baráti vagy családi összejöveteleken való részvételt, az már megszállottság. Amennyiben egészségesen étkezel, de családtagjai, barátai nem, akkor is vannak rá módszerek, hogy részt vegyél a különböző eseményeken anélkül, hogy hizlaló ételt kellene enned. Vigyél magaddal egészséges rágcsálnivalót, vagy egyszerűen állj ellen a kísértésnek. Ha pedig étteremben esztek, tudsz egészséges fogást választani.

Aperitifek estére

Összeválogattuk nektek a 3 legjobb koktélt, amit egy húzásra megihattok. Cheers! Negroni A koktél maga a keserédes íz világot képviseli,...