Otthoni bőrradírozás titkai

Mindent a bőrradírozásról: a bőrradírnak nemcsak vérkeringést segítő jótékony hatása van, de eltávolítja a hámsejteket, ezzel segítve a sejtmegújulást, hogy bőrünk selymes és puha legyen.

Rengeteg jótékony hatása van annak, ha rendszeresen használunk bőrradírt, fontos azonban odafigyelni arra, hogy a bőrtípusunknak megfelelő terméket válasszunk. Ehhez érdemes kikérni egy szakértő véleményét; kozmetikusunk vagy bőrgyógyászunk minden további nélkül segíteni fog abban, milyen termékkel érdemes hidratálnunk a bőrünk.
A kozmetikai ipar gyors és folyamatos fejlődésének köszönhetően számos fajtájú és tulajdonságú radírt találhatunk a piacon, így nem elég hogy illeszkedik a bőrtípusunkhoz, de a tisztítás mellett rendelkeznek bőrtápláló és nyugtató hatással is.

Persze nemcsak a boltok polcain lehet számunkra megfelelő radírt kapni; mi is elkészíthetünk néhányat házilag magunknak. Íme, néhány ötlet:

o Cukor és olívaolaj keverékéből élesztő pakolás. Ha megszáradt, ledörzsölhető, így radíroz is.
o Keverjünk össze sok cukrot, citromlevet és vizet úgy, hogy a cukor kristályos maradjon, mert az lesz tulajdonképpen a bőrradír. Ezt a megoldást kádban ajánlott használni, végeztével pedig letussolni, mert ragadni fogunk tőle.
o Egy kanál porcukrot keverjünk össze egy kanál joghurttal, ezzel a keverékkel be is radírozhatjuk megtisztított arcunkat.
o Egy evőkanál tejet keverjünk össze durva szemcséjű tengeri sóval, egy diónyi testápolóval vagy babakrémmel. Azokon a helyeken érdemes igazán alkalmazni, ahol érdesebb a bőr, ilyen például a könyök, térd és a sarok. Öt percig hagyjuk a felületen, ezután mossuk le, így puha és sima lesz a bőrünk.
o Három evőkanál kávézaccot keverjünk össze 2 mokkáskanálnyi tejjel és két mokkáskanálnyi mandulaolajjal. Ezt a keveréket is kádban érdemes használni, mivel az egész testre jótékony hatással van. Dörzsöljük be magunk jó alaposan, azután csak öblítsük le.

374995014_640

Mikor és hogyan alkalmazzuk?

Arcradírozás előtt mindenképpen el kell távolítanunk a sminket. Ezt megtehetjük nedves törlőkendővel vagy sminklemosóval is. Ezt követően langyos vízzel öblítsük le az arcbőrünk, majd a tenyerünkbe nyomott borsónyi mennyiségű bőrradírozóval körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be az arcunk. Fontos, hogy az ajkakat és a szemkörnyéket hagyjuk ki!
Pár percig rajtahagyjuk, majd leöblítjük és krémezzük, hidratáljuk az igénybe vett bőrfelületet.
Amennyiben nemcsak az arcunkat, hanem testünk egész felületét szeretnénk hámosítani, figyeljünk arra, hogy minden esetben vizes, felpuhult bőrre vigyük fel a krémet.
Remek alkalom például a szaunázás, amely eléggé felpuhítja a bőrt, de a zuhanyozás is pont jó lehetőséget biztosít.
Fontos még odafigyelni arra, hogy mindig finom szemcséjű anyagokat használjunk, hiszen testünk nagyon érzékeny felület és könnyen megsérül.
Minden kozmetikum, így a bőr-és arcradírok is okozhatnak allergiás reakciót. Emiatt lényeges, hogy minden új krém használata előtt próbáljuk ki azt a csuklónkon.

Miért is jó a bőrünknek?

Elsősorban a bőr összképét javítja, hiszen hamvasabb lesz tőle, így élettelibbnek látszik és nem utolsó sorban persze kellemesebb érzetet is ad a puha, sima bőrfelület. Mivel mindennapossá vált az alapozó használata, így azt sem felejthetjük ki, hogy mivel remekül eltávolítja a hámsejteket, így az alapozó jobban szét tud terülni, nem ül meg egyes részeken.
Érdemes a radírt azelőtt használni, hogy testápolót vagy arckrémet kennénk fel, hiszen segítségével a hatóanyagaik jobban felszívódnak, teljesebb lesz a hidratálás.

Habár minden felgyorsulni látszik, így a hétköznap emberének egyre kevesebb az ideje a munka és a család mellett. Arra azonban minden esetben kötelező időt szakítani, hogy a bőrünkkel törődjünk, hiszen ez a legfőbb védelmünk a külső tényezőkkel szemben.

Mennyei házi pizzás csiga

A család kedvence lesz, ezt garantáljuk! Hétvégén lesz időd, próbáld ki! Tésztához: ·         50 dkg liszt ·         1 csapott kiskanál...