Paprikaolaj a narancsbőr ellen

Rengeteg narancsőr elleni praktikáról és készítményről hallottunk már, sőt ki is próbáltuk, többnyire sikertelenül. De mi is használ valójában? Megmutatjuk!

A narancsbőr. Nők milliói rezzenek össze e szó hallatán. Rengeteg nő folytat ádáz küzdelmet a narancsbőr ellen. Orvosolhatjuk a problémát váltó zuhannyal, szaunázással, rendszeres mozgással valamint megfelelő táplálkozással és elegendő mennyiségű folyadékfogyasztással egyaránt. Ám ezen megoldások hosszútávon fejtik ki jótékony hatásukat. De nyakunkon a bikini szezon, ekkor mit tehetünk? Van megoldás. A paprikaolaj.
Most biztos sokan sóhajthatnak fel, hogy már megint egy „csodakrém” – ami úgysem használ. Jogos, hiszen jó magam is számos készítményt használtam már, ami nem sokat segített. Volt köztük gél, krémes állagú, golyós, masszírozó fejes, méregdrága és filléres is, de ez most más. A paprikaolaj tényleg használ.

Az esszenciális paprikaolaj jótékonyan hat a szervezetre, mivel vérbőséget okoz. A felpezsdült vérkeringés esetén a méreganyagok gyorsabban bekerülnek a véráramba, majd elszállítódnak a kiválasztó szervekhez, és így könnyebben távoznak a testből. A szervezetre gyakorolt pozitív hatásait a kapszaicinnek, a flavonoidoknak és az antioxidánsoknak köszönheti.

Cellulite-Treatment-04-640x412
Számos jótékony hatása van:
• Zsírégető hatású.
• A bőr egyenetlenségeit kisimítja.
• Segít megőrizni a bőr rugalmasságát és puhaságát.
• Kitisztítja a nyirok utakat.
• A reumás tünetek kezelésére is alkalmas.
• A rendszeres bedörzsölés enyhíti az ízületi- és izomfájdalmakat egyaránt.
• Fájdalomcsillapító hatása is van.
Az olaj elérhető áron (1000-3000 Ft) a drogériákban vagy a bioboltokban vásárolható meg. Könnyen alkalmazható és rendkívül hatékony. Érdemes beruházni és kipróbálni.
Többféleképpen is használható:
• Az olaj felkenése után körkörös mozdulatokkal masszírozd be a bőrödbe. Ezután húsz – negyven percet várjál, majd tusfürdővel mosd le alaposan.
• A felkenés és a bemasszírozás után háztartási fóliával tekercseld be az olajozott területet, így növelheted az olaj eredményességét. Még inkább fokozhatod a hatást, ha ezután felöltözöl jó melegen vagy befekszel a takaró alá. Ez esetben is húsz – negyven perc után alaposan mosd le.
• Aki bírja akár éjszakára is bekenheti magát, hiszen a paprikaolaj hatóanyagai hat – nyolc órán keresztül is kifejtik jótékony hatásukat.
• A felkenés, bemasszírozás és tekercselés után testmozgással is lehet fokozni az olaj hatását.
A kezelést kúraszerűn érdemes alkalmazni, heti két-három alkalommal addig, amíg fennáll a probléma vagy amíg el nem fogy az olaj.
Fontos tudnivalók:
• Az olajat kizárólag tiszta, száraz és sérülésmentes bőrfelületen szabad alkalmazni.
Szembe és szájba ne kerüljön, használata után pedig alaposan kezet kell mosni.
• Csípni vagy égetni fog. Sokak számára igen kellemetlen érzést okoz.
• Az első alkalommal csak vékonyan kend be magad.
• Néhány használat után hozzászokik a bőröd az olajhoz.
• Bőrpír is előfordulhat, de hamar elmúlik.
• Az első használat előtt mindenképpen végez allergia tesztet. ( Csepegtess az alkarodra néhány cseppet, dörzsöl be és várj húsz – negyven percet. Ha nem jelentkezett erősebb bőrpír vagy kiütés, akkor használhatod nyugodt szívvel.)
• Érdemes megnöveli a folyadékbevitelt a kezelés ideje alatt, mivel így is segítheted a szervezeted méregtelenítő folyamatát. Vizet vagy méregtelenítő teát fogyassz.

cellulite_640

Saját tapasztalatom szerint elmondhatom, hogy érdemes kipróbálni a paprikaolajat. Nagyon ódzkodtam tőle, hiszen rengeteg fórumon csak azt lehet olvasni, hogy mennyire csíp és éget mindenkit. Körültekintően kezdtem el a kezelést. Először is bőrtesztet végeztem, amire szerencsére nem reagált a bőröm szokatlan módon. Első alkalommal csak vékonyan kentem fel. Érzékeny a bőröm, ennek ellenére nem tapasztaltam semmilyen kibírhatatlan érzést. Csípet és égetett engem is rendesen, de ki lehet bírni.

Én fél óránál tovább nem hagytam magamon és alaposan le is mostam utána. Esetemben a lemosás után jelentkezett legerősebben az égő érzés, ami körülbelül még tizenöt – húsz percig tartott.  Már az első alkalom után éreztem, hogy feszesebb és puhább lett a bőröm. Valamint a legmeglepőbb, hogy néhány használat után már látni lehetett az eredményt, a narancsbőr „kisimulását”. Természetesen nem múlt el teljesen – és nyílván a paprikaolaj önmagában nem minden – de látványos eredményt véltem felfedezni, ami engem már elégedetté tett. Próbáld ki Te is és meglátod!

Szedlár Dzsenifer

Tényleg jó a vegetarizmus?

A vegetáriánus étrenden élőknek általában alacsonyabb vérnyomása, ezzel csökken a kockázatuk a különböző szívbetegségek kialakulására is - állapította meg egy...