Portugieser népszerűsítés Pécsen

Nemzetközi szemlét és borkóstolót szerveznek a portugieser népszerűsítésére április 25-én és 26-án Pécsen.

A szervező Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin szerkesztősége arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a pécsi önkormányzat támogatásával második alkalommal sorra kerülő, Portugieser du Monde elnevezésű megmérettetésen 9 ország termelőinek több mint 60 portugieser borát és portugieser alapú házasítását mutatják be.

A mintákat az első napon nemzetközi szakértő zsűri értékeli, a borokból másnap a nagyközönségnek tartanak kóstolót 15 és 20 óra között a Zsolnay Kulturális Negyedben.

EVASOLO_wine_glasses_4-canvas-640

A magazin hangsúlyozta, hogy a szemlével a Közép-Európában elterjedt, és a régió “kikerülhetetlen” szőlőjéből készülő friss, gyümölcsös vörösborra szeretnék felhívni a figyelmet, amely ritkán kerül reflektorfénybe az olyan világfajták mellett, mint a cabernet franc, a cabernet sauvignon, a merlot vagy a pinot noir. Megjegyezték: sok termelő úgy tekint a portugieserre, mint egy újborként eladható primőr termékre, holott a fajta megfelelő gondosság és odafigyelés mellett magas minőségű, különleges borok előállítására is alkalmas.

MTI

Támogatás a gyógyszerekre

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE) szerint az elmúlt négy év eredménye, hogy a kormánynak sikerült biztosítani a gyógyszerellátást részben a...