Ricotta és spenót a lasagne-ba? Próbáljátok ki!

Sokan a lasagne-t csak paradicsomosan és húsosan ismerik. Azonban a vegetáriánusok már felfedezték azt, hogy a lasagne hús nélkül is lehet mennyei!

Hozzávalók:

– 1 doboz lasagne tészta
– 20 dkg sonka
– 50 dkg spenót
– 50 dkg ricotta túró
– 20 dkg mozzarella sajt
– 2 dl tejszín
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 fej hagyma
– szerecsendió
– kakukkfű
– olívaolaj
– darabka vaj
– fél marék zsemlemorzsa

IMG_0322-640x480

Elkészítése:

Egy kevés vajon és olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Félidőben hozzátesszük a felkockázott sonkát és a hagymával együtt megpirítjuk. Ha már megpuhult a hagyma, beletesszük a fokhagymát majd 2-3 perc múlva mehet rá a spenót is. Az egészhez hozzákeverjük a ricottát és a tejszínt, kakukkfűvel, szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és elegyengetjük benne a zsemlemorzsát. Majd egy réteg tésztát fektetünk le az aljára. Rákanalazunk egy adagot a szószból, és tovább rétegezzük a tésztával. Minden szószos rétegre reszelt mozzarella kerül, és a lasange rétegezését ezzel fejezzük be. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul a tetejére.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Read previous post:
Daloljatok a gyerekeknek

A gyermek mondókák, dalok, köszöntők és dajkarímek világát barangolhatjuk be a Tinta Könyvkiadó Ékesszólás kiskönyvtára sorozatában tavaly megjelent Népi mondókák...

Close