Takarítással a csodás alakért

Vannak azok a nők, akik szeretnek takarítani és vannak, akik gyűlölik a házimunkát, mégis meg kell csinálni, hogy ne egyen meg minket a kosz. Itt van egy kis motiváció a takarításhoz!

Mindennapos takarítás

Minden háztartásban megvan a napi takarítási rutin, amit általában a család nő tagjai végeznek el. Nem kell elkeseredni és lázadni hölgyeim, vegyük ezt a feladatot kihívásnak, egy pár órás fitneszórának. Mi még mindig könnyebb helyzetben vagyunk, mint nagyanyáink, a háztartási gépezeteknek és tisztítószereknek köszönhetően. Ha visszamegyünk az időben és elhagyjuk a modern kor takarítási eszközeit, nemcsak a környezetünket kíméljük, a plusz kilóknak is hadat üzenünk. Különösen hatásos a porszívózás, felmosás, portörlés a karizmok edzésére. Ha közben még zenét is hallgatunk még jól is érezhetjük magunkat!  Egy órás általános házimunka megközelítőleg 200-250 kalóriát éget el. Ez ám a motiváció!

6a010535f3a090970c01901ea7a98f970b-640wi

Éljen a nagytakarítás

Nagyon nehéz rávenni magunkat az évszakonkénti nagytakarításra, főleg hogy a kevés szabadidőnket nem szeretjük takarítással tölteni. Mégis szükséges időnként környezetünket megtisztítani a portól, lomoktól, hogy egy egészséges miliő vegyen minket körül. A fárasztó és időigényes munkánk jutalma nemcsak a tisztaság, hanem minimum 1000 kalória mínusz!

Kertészkedés

A friss levegőn végzett munka egész testünkre élénkítő hatást gyakorol. A természet közelsége mentális higiéniánkra is jó hatással van; egyaránt kényezteti lelkünket és érzékeinket is. A kert körüli teendők minden kertes házban szükségesek, amellett, hogy minden porcikánkat átmozgatja, jó kikapcsolódás lehet egy nehéz munkanap után (különösen ajánlott ülőmunkát végzőknek.)

A jó alapozás titka

A sminkelés alapját az apróbb bőrhibák elfedése adja, ám a legszebben kifestett szem és száj mit sem ér, ha hegek...