Tényleg jó a vegetarizmus?

A vegetáriánus étrenden élőknek általában alacsonyabb vérnyomása, ezzel csökken a kockázatuk a különböző szívbetegségek kialakulására is – állapította meg egy új elemzés, amely a témában készült korábbi tanulmányokat vette szemügyre – írja a Active Quote.

453123229_640

Mint ismert, a magas vérnyomás az egyik legnagyobb kockázati tényezője a szívroham, a stroke és egyéb kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának. A kutatás keretében azt vizsgálták, a vegetáriánus étrend befolyásolja-e a vérnyomást. Ennek keretében 7 korábbi klinikai vizsgálat és 32 tanulmány átfogó metaelemzését végezték el.

A vegetáriánus étrend húst nem, de tejtermékeket és tojást tartalmazott. A ‘mindenevő’ étrenddel összehasonlítva megállapították, hogy a vegetáriánusoknak jelentős mértékben alacsonyabb a vérnyomásuk. Ennek következtében 9 százalékkal volt kisebb a kockázatuk a szívroham és 14-el a stroke miatt bekövetkező halálozásra.

Szólj hozzá!

Read previous post:
Fogyj le te is ugrálva!

Emlékszel még gyermekkorod kedvenc játékára, az ugrálókötélre? Bizony, ez a régi-új barát most nem csupán szép emlékeket idézhet, hanem segíthet...

Close