Terjed a madárinfluenza Kínában

Kilencvenhat ember halt meg a madárinfluenza H7N9-es altípusa okozta fertőzésben Kínában idén. A meleg idő beköszöntével csökkent a megbetegedések száma.

A nemzeti egészségügyi és családtervezési bizottság statisztikái szerint a kór január és március között 250 embert betegített meg és 96-uk halálát okozta. Az új megbetegedések száma a statisztikák szerint csökken: a januári 127 után februárban 99-et, márciusban pedig már csak 24-et jelentettek, aminek oka a fertőzés terjedésének nem kedvező meleg visszatérte.

901335F4-6C4E-4071-ACA1-6BE0C1A89DB9_w640_r1_s

A korábban embereken ki nem mutatott, kizárólag szárnyasokban jelentkező kór tavaly 144 embert betegített meg, közülük 46-an haltak meg.  A betegség terjedésének pontos mikéntje továbbra sem ismert, azzal kapcsolatban kínai és nemzetközi egészségügyi szakértők újra és újra arra emlékeztetnek: mind ezidáig nem mutatták ki az emberről emberre terjedés lehetőségét. Oltóanyag a H7N9-es altípus ellen egyelőre nem létezik, annak kifejlesztésén jelenleg is dolgoznak a szakemberek.

MTI

Portugieser népszerűsítés Pécsen

Nemzetközi szemlét és borkóstolót szerveznek a portugieser népszerűsítésére április 25-én és 26-án Pécsen. A szervező Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin...