Műhelymunka – Módszertani innovációk a hátrányokkal küszködő gyermekek fejlesztésében

EFOP-5.2.2-17-2017-00087

Módszertani innovációk a hátrányokkal küszködő gyermekek fejlesztésében
Műhelymunka 10. alkalom
8621 Zamárdi, Eötvös u. 15/1.
2019. március 29.

13 00-15 00 (2 óra)

23 fő
Módszertani innovációk a hátrányokkal küszködő gyermekek fejlesztésében. Kérdések-feleletek órája

A módszertani innovációk megvitatása a szakmai műhelymunka keretében valósult meg, melynek során a jelenlévő résztvevők saját intézményük/saját programjukon alapuló, a témakörhöz tartozó gyakorlatot mutatott be, majd egy moderált beszélgetés keretében megvitattuk a felmerülő metódusok sajátosságait, adaptációs lehetőségeit. A témakörök kijelölésénél fontos szempont volt, hogy gyakorlatorientált, konkrét – így igény esetén adaptálható – példák kerüljenek szóba.  Témakörök: szövegértési-fejlesztési programok; integrációs programok megvalósítása; jutalmazó rendszerek működtetése; művészeti oktatás; önkéntesek bevonása a mindennapokban; pályaorientációs gyakorlatok; társasjáték-pedagógia alkalmazása; drámapedagógia;

A relevánsnak ítél módszereket, fejlesztéseket a résztvevők sikeresnek értékelték, vélekedésük szerint ezek a jó és adaptálható gyakorlatok megismerése is segíti az együttműködést valamint a hálózatosodást is erősíthetik. A hálózat erősítésével és növelésével az érdekérvényesítő tevékenység nagyobb legitimitást kaphat, illetve a módszertani innovációk szélesebb körben terjedhetnek el.

Kisszállás, 2019. március 29.

A tanulmányozni kívánt terület megismerése – A hátrányos helyzetben lévő gyermekek társadalmi dilemmái. A tanodai szolgáltatás létjogosultsága.

Transznacionális együttműködések a Jenei Tibor Alapítvány Misszió a művészetre nevelés útján szervezetnél EFOP-5.2.2-17-2017-00087 A hátrányos helyzetben lévő gyermekek társadalmi dilemmái....