Nemzetközi hálózatépítés – A disszemináció gyakorlata, lehetőségei

EFOP-5.2.2-17-2017-00087

A disszemináció gyakorlata/lehetőségei
Nemzetközi hálózatépítés 4. alkalom
8621 Zamárdi, Eötvös u. 15/1.
2019. március 27.

14 00-16 00 (2 óra)

23 fő
A disszemináció gyakorlatának és lehetőségeinek megvitatása
A találkozó során megvitatásra került, hogy a kutatás eredményének tükrében, milyen disszeminációs lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Milyen módon, és miként tudjuk átadni tapasztalatainkat az adott témában, szélesebb körben.

Feltérképezésre került az adott helyzet a kutatási témával kapcsolatban, az egyes országokban, majd ezek nemzetközi összehasonlítására került sor.

A hazai és a határon túli valamint különböző hasonló szolgáltatást nyújtó intézményekben dolgozó szakemberekkel megbeszéltük a pozitív példákat, megosztottuk a tapasztalatainkat – elkészítettük a „jó gyakorlatok gyűjteményét”.  A bevált tapasztalatok leírása mellett, elkészítettük a jó ötletek jegyzékét is, melyeket a projekt során használni szeretnénk. Pl: Szakmai találkozások, workshopok megrendezése; találkozók megszervezése, nem csak szakemberek részére, hanem a helyi nem szakmai közösségekkel is; nyomtatott tájékoztató anyagok: szórólapok, kiadványok; projekt honlap: szélesebb nyilvánosság számára bármikor elérhető felület készítése. Sajtóközlemények: sajtónak küldött tájékoztatók, melyek felhívják a helyi, országos szakmai nyilvánosság figyelmét; facebook és más közösségi oldalak: személyes kapcsolattartásra, informális tájékoztatásra; a projekt résztvevői által készített filmek, videók stb..

Az elhangzott lehetőségek és gyakorlatok egy-egy témához kapcsolódóan jó forrásként szolgálhatnak a kutatási témánk feldolgozásához. Egyetértés alakult ki, hogy a résztvevők szerepvállalása csak akkor valósulhat meg, ha a disszemináció tervezés már a kutatási szakaszban is projekt részét képezi. Szükség van arra, hogy a létrehozott eredmények hasznosításának eredményessége a kutatás utólagos értékelésekor is következetesen érvényesülő szemponttá váljon.

Kisszállás, 2019. március 27.

Műhelymunka – Támogató szolgáltatást nyújtó intézmény létrehozásának feltétele/lehetősége. SWOT analízis: Dr. Szarvák Tibor

Transznacionális együttműködések a Jenei Tibor Alapítvány Misszió a művészetre nevelés útján szervezetnél EFOP-5.2.2-17-2017-00087 Támogató szolgáltatást nyújtó intézmény létrehozásának feltétele/lehetősége. SWOT...