Túl van az influenzán Európa

Több európai uniós tagállam már túljutott a szezonális influenzajárvány csúcsán. Kilenc országban csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-t.

Mint írták: az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb jelentése szerint ezen a héten is 15 ország számolt be kiterjedt influenzajárványról. Hét európai országban nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, köztük a szomszédos Ausztriában és Romániában – tette hozzá az ÁNTSZ.

011014_rs_flu_640
Az ÁNTSZ szerdai tájékoztatása szerint a 9. héten Magyarországon megállt az influenzaszerű megbetegedések számának négy hete tartó folyamatos emelkedése. A becsült adatok alapján február 24. és március 2. között az előző heti 26 200-nál ezerrel kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
Az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint a betegek 31 százaléka gyermek, 36 százaléka 15 és 34 év közötti fiatal felnőtt volt. Az ÁNTSZ honlapján közzétett adatok szerint jelenleg egy budapesti és több vidéki kórházban, illetve azok telephelyein van teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

Hálapénz miatt büntettek meg 10 nőgyógyászt

Tíz szülész-nőgyógyászt ítélt a Fővárosi Törvényszék pénteken első fokon, nem jogerősen 1,5 és 2,4 millió forint közötti pénzbüntetésre, mert hálapénzt...