Új helyszínen a Főzdefeszt és a Street Food Show

Új helyszínen és új felállásban várja vendégeit Budapest két gasztronómiai fesztiválja: a Duna-parton kínálja a söröket és az ételeket a fuzionált Főzdefeszt és a Street Food Show június 7. és 9. között.

A Főzdefeszt ezúttal minden eddiginél több, 38 magyar kézműves sörfőzdét vonultat fel a Street Food Show 21 ételstandja mellé – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Külön színfoltot jelent a kilenc “food-truck”: a járművekből árusító konyhák számítanak ma az egyik legdivatosabb új vendéglátási irányzatnak. Több étkezőkocsi először ezen a Street Food Show-n mutatkozik be, mint például a Nu Bistro járműve.

215364_649550705062434_1653561174_n

A régi kedvencek – mint a Békésszentandrási Sörfőzde vagy a Fóti Kézműves Sörfőzde – mellett ott lesz a mindig újdonságokkal jelentkező fiatal sörfőző-generáció is. A látogatók megkóstolhatják például a Hopfanatic kínálatában Magyarország valaha volt legerősebb sörét, a 15,2 százalékos bourbon whiskys hordóban érlelt kávés imperial stoutot. Az Élesztő Sörműhely újraértelmezi a nyári üdítő fogalmát a fesztivál leggyengébb – 3,8 százalékos – gyömbéres sörével. A fesztiválra a belépés ezentúl is ingyenes, mindenki hozhatja a saját korsóját, és szavazhat a kedvenc sörére is.

MTI

Külföldön is kapható lesz a Panyolai pálinka

Külpiacokra lép termékeivel a Panyolai Szilvórium Zrt., amely az idén megkezdi gyümölcspárlatainak, köztük a Hungaricum-díjas pálinkáinak exportálását a nyugat-európai, az...