Varjú valóságshow

Élőben követhetik nyomon az érdeklődők egy Budapesten élő dolmányosvarjú-fészekalj életét az interneten.

A Természetfilm.hu és a Filmdzsungel közös kezdeményezése – az Élő adás program – keretében éjjel-nappal üzemelő, nagy felbontású kamerával szerelték fel az Erzsébet-híd budai hídfőjénél található fészekaljat a Főkert munkatársai segítségével.

IMG_1956
A dolmányos varjú nem védett, és az utóbbi években Budapesten különösen elszaporodtak. A leleményes madarak az emberek által eldobált szemetet éppúgy összeszedik, mint a környező parkokban fészkelő énekesmadarak fiókáit. A természetfilmesek reményei szerint sikerül olyan felvételeket készíteniük, amelyekből kiderül, hogy mivel etetik a városlakó varjak a fészekaljat – közölte a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely. A Természetfilm.hu természetvédelmi szervezetek partnereként több fajmegőrzési programban vesz részt, ezen belül veszélyeztetett fajok fészkének bekamerázásában. Az adás a http://www.ustream.tv/channel/dolmányos-varjú-hooded-crow oldalon követhető.

Facebook:

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Skip to content
Read previous post:
Alkoholizmus – fizikai és pszichés függés

Ipari mennyiségben fogyasztva mindenképpen, de ha ésszel fogyasztjuk, akár még hasznunkra is válhat! Ez persze nem felhívás keringőre! A túlzott...

Close